Gratis fietsreparatie-actie in Geleen

25 sep 2023, 20:00 Nieuws
reparatie lekke fietsband
Fanny Schertzer, <a href="https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0" target="_blank">CC BY-SA 3.0</a>, via Wikimedia Commons
Als je een smalle beurs hebt en je fiets gaat stuk betekent dat vaak niet genoeg geld voor een reparatie en dus: lopen.
Daarom organiseert Maakdebeweging.nl deze eb komende maand op diverse locaties gratis fietsreparatie-acties voor mensen met weinig financiële armslag.
Wie een slecht onderhouden of kapotte fiets heeft en niet het geld heeft om hem te laten repareren kan op woensdag 11 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur terecht op de parkeerplaats van de Plus Supermarkt in winkelcentrum Zuidhof in Geleen.
Heb je een lekke band, is je fietsverlichting stuk, werken de remmen niet goed meer, loopt je ketting er weleens af en staat je zadel te laag of juist te hoog? Op 11 oktober lossen ze dat in Geleen voor je op. Bovendien krijg je een gratis bandenreparatiesetje mee naar huis. Kom op tijd, want er kunnen maximaal 20 fietsen worden gerepareerd.
En wie thuis nog oude, niet meer gebruikte (kinder-)fietsen heeft staan kan deze die dag ook inleveren in Geleen. De fietsen krijgen dan een opknapbeurt om daarna te kunnen schenken aan een kind waarvan de ouders te weinig geld hebben voor een goede fiets.