Towards Infinity: ‘Buitenaards’ spektakel in Obbicht!

Foto: CC0 via Pexels

De slagwerkensembles van Koninklijke Oude Harmonie Eijsden en Concordia Obbicht slaan op zaterdag 4 november (aanvang 19:30 uur) de handen ineen voor een eenmalige, unieke en buitengewoon inspirerende productie: ‘Towards Infinity’.

Een muzikale-educatieve reis naar het oneindige in de Willibrorduskerk te Obbicht.

Deze bijna buitenaardse samenwerking brengt kunst, muziek én wetenschap op een niet eerder vertoonde manier samen om het publiek
mee te nemen op een onvergetelijke reis door het oneindige universum.

Een vlucht naar het onbekende

Al miljoenen jaren hebben we als aardse bewoners naar de betoverende sterrenhemel gekeken, ons afvragend of we alleen zijn in dit immense universum. We hebben al veel geleerd over ons zonnestelsel, maar wat ligt er verder in die mysterieuze duisternis? Wat is onze plaats in het oneindige heelal? Hoe zien we onze planeet vanuit de ruimte en hoe ontwikkelt ze zich? Allemaal vragen die reeds eeuwenlang gelden als bron van inspiratie voor de wetenschap, maar ook voor kunstenaars.

Muzikaal én educatief

Tijdens deze bijzondere avond zullen de beide slagwerkensembles de antwoorden op al deze vragen proberen te benaderen door middel van muziek en beelden, waarbij het publiek getuige zal zijn van spectaculaire muzikale uitvoeringen van diverse composities. Deze worden ondersteund door adembenemende visuals en speciale effecten aangevuld met een bijzondere toelichting met mini-colleges van niemand minder dan de gerespecteerd wetenschapsjournaliste en tv-presentatrice Anna Gimbrère.

Most innovative percussion ensemble

Dat innovatie, wetenschap en muziek uitstekend met elkaar samengaan, blijkt uit de veelal gedurfde en vernieuwende uitvoeringen van de afgelopen jaren op zowel mars en concert. Tijdens het laatste WMC volgde als ultieme bekroning de titel ‘Most creative and/or Innovative percussion ensemble’ voor de uitvoering van de unieke totaalproductie ‘Humano’. Ook de slagwerkers uit Eijsden laten zich niet onbetuigd als een van ’s lands topensembles met eveneens een innoverende inborst: in 2017 werden zij Nederlands kampioen met een unieke compositie, later combineerden ze bigband met slagwerkensemble en speelden ze tijdens het Liberation concert op de Amerikaanse begraafplaats te Margraten.

Bijzonder ruimtevaartuig

De Willibrorduskerk in Obbicht, meestal een plek van bezinning en reflectie op het hiernamaals, zal nu dienen als het indrukwekkende decor voor deze bijzondere productie. De combinatie van muziek, kunst, wetenschap en een prachtige locatie belooft op voorhand een onvergetelijke ervaring te worden.

(Vlieg)tickets voor deze ruimtereis Towards Infinity zijn verkrijgbaar via www.concordiaobbicht.nl.

Towards Infinity

 

Cookieinstellingen