Sabeloverdracht voor Internationaal Gardetreffen 2024 Munstergeleen

Foto: Munstergarde

Afgelopen vrijdag vond bij ‘Bie de Bron’ van de Alfa Bierbrouwerij in Thull de Sabeloverdracht plaats voor het 30e Euregionaal Gardetreffen.

Burgermeester Hans Verheijen van Sittard-Geleen nam er de sabel van de Federatie Euregionale Gardes in ontvangst van Burgemeester Marion Schunck-Zenker van de Duitse gemeente Linnich. Hiermee werd symbolisch de organisatie van het Euregionaal Gardetreffen overgedragen aan de Munstergarde 1202 uit Munstergeleen, die in 2024 tevens 1×11 jaar bestaat.

Op 28 januari 2024 vindt het 30e Euregionaal Gardetreffen plaats in Munstergeleen. De Munstergarde 1202, onderdeel van de V.V. de Haverbüle, heeft de organisatie van deze 30e verbroederingsdag van de Federatie Euregionale Gardes (FEG) op zich genomen in hun jubileumjaar. De gardes van het FEG – momenteel bestaande uit 5 Duitse en 14 Nederlandse – komen dan samen om de onderlinge banden aan te halen en samen, onder genot van elkaars optredens, ervaringen te delen. Waar de gardes normaal de Vasteloavesprins, Raad of hun stad beschermen, staat die dag in teken van de Gardes zelf.

Naast de verbroedering zullen de gardes zich presenteren in een schitterende optocht. Zo’n 500 gardeleden, exclusief muziekgezelschappen, zullen de straten van Munstergeleen kleurrijk en muzikaal vullen. Een bonte stoet van geüniformeerde gardes uit Limburg, Noord-Brabant, Gelderland en Noordrijn-Westfalen neemt u mee in de warmte van een stukje Vastelaovescultuur. Het belooft een schitterende dag te worden!

Internationaal Gardetreffen 2024
Onthulling beeldmerk 30e Euregionaal Gardetreffen
Cookieinstellingen