Verwarring op de schootsvelden: Wèntjerdruim of Oktoberfeest?

Foto:

Op de Noordelijke Schootsvelden in Sittard is het sinds maandagochtend weer een drukte van belang: het opbouwen voor het Oktoberfeest is begonnen.

De rijplaten waarop een aantal kramen en kermisattracties komt te staan zijn gelegd en er is een voorspoedig begin gemaakt met het opbouwen van de feestpaviljoens.

Een Sittardenaar die maandagmiddag poolshoogte ging nemenen en de bedrijvigheid gadesloeg fronste de wenkbrauwen bij het zien van de objecten op de foto boven dit bericht. “Zou de organisatie zich hebben vergist en per ongeluk versieringen voor Wèntjerdruim voor de verkeerde datum hebben aangevraagd? Want dit lijkt me toch meer iets voor Kerstmis dan voor de kermis…”

In een van de getoonde objecten lijkt één van de drie koningen te zitten, die jaarlijks rond kerstmis hun opwachting maken. Ze blijken deel uit te maken van een toren die op de schootsvelden de aandacht zal trekken en de bezoekers de weg wijst naar de altijd gezellige Biergarten. Naast de toren verrijzen een tweetal mooie Almhutten en met de komst van een houten kerkgebouw is het Almdorpje compleet. In het kerkje – aangeduide als de Scala-Kirche – kun je dit Oktoberfeeest dagelijks terecht voor een gezellige ‘après-ski’, of om alvast warm te lopen voor een avond in een van de grote feesttenten.

Dossier: Oktoberfeest
Cookieinstellingen