De wortel van gras – voorstelling in Theater Karroessel

Foto: via Theater Karroessel

Op woensdag 11 oktober aanstaande kunt u in Theater Karroessel getuige zijn van de voorstelling ‘De wortel van Gras’ van Lion Tokkie.

In deze indrukwekkende voorstelling neemt hij u mee naar de jaren 1939 tot 1945. De voorstelling zet u (weer) aan het denken over Jodenhaat, antisemitisme en discriminatie en laat zien wat er in die jaren in Nederland en Silezië (zuid Polen) is gebeurd.

Een weerzinwekkend verhaal van ongeloof, genialiteit en dat nog steeds onbegrijpelijk is.

In de wortel van gras ‘Van joodse werkkampen tot Auschwitz’ ziet u wat Nazi- Duitsland voor de Nederlandse Joden in petto had. Niet alleen hadden ze een geniaal transportsysteem dat dagelijks treinladingen mensen transporteerden om de fabrieksmatige afslachting te voeden. Ook het fijnmazig ambtelijk administratief systeem zorgde ervoor dat alles als gesmeerd functioneerde.

De Nazi’s probeerden in 1944 en 1945 hun misdaden te camoufleren door tienduizenden Joden, krijgsgevangenen en anderen binnen het Reich te verplaatsen. Om ze zo te onttrekken aan de geallieerden en in te zetten in de oorlogsindustrie, veelal in onderaardse gangenstelsens. De zogenaamde dodenmarsen.

Na de bevrijding kwam het onvoorstelbare leed. De trauma’s voor de overlevenden werken nog tot op dag van vandaag door. We mogen het niet vergeten.

Voor tickets kijk op de website www.karroessel.nl. De entree bedraagt € 24,50. De voorstelling begint om 19:30 uur.

U vindt Theater Karroessel aan de Jupiterstraat 35 in Geleen.

Cookieinstellingen