Philhamonie Sittard viert zondag de Daag van de Phil

<em>Philharmonie tijdens St.-Rosaprocessie</em>
Philharmonie tijdens St.-Rosaprocessie
Foto: © Philharmonie Sittard / Cloë Notten

Op 5 oktober 1887 passeerden de statuten van de Philharmonie Sittard. Dit bijzondere moment en dus ook de 136e verjaardag is reden voor de Daag van de Phil, die dit jaar op zondag 8 oktober wordt gevierd.

De feestelijke dag begint om 11:00 uur met een Heilige Mis in de Petruskerk welke opgedragen wordt tot intentie van alle levende en overleden leden van de Philharmonie Sittard. De mis wordt uiteraard muzikaal opgeluisterd door het harmonieorkest van de Phil onder leiding van Jos Zegers.

Aansluitend zal vanaf 12:45 uur een gratis toegankelijk muzikaal programma van start gaan in en bij de foyer van museum De Domijnen aan de Ligne. Het op de kaffe bie de Phil kent enkele verassende optredens van ensembles, de huldiging van jubilarissen van de Philharmonie en de presentatie van de nieuwe kledinglijn waaronder de polo’s voor de jeugdleden en de door Confectory op maat gemaakte uniformbroeken voor de muzikanten. Bijzonder is het jeugdproject dat speciaal voor deze dag samengesteld is. Het belooft een bijzonder concert te worden door alle leerlingen van alle niveaus van de Philharmonie onder het motto Muziek is Cool. De uitvoering van het grote jeugdorkest begint rond 13:00 uur. Publiek is van harte welkom om te komen genieten van deze jeugdige, muzikale talenten van de Philharmonie.

De Daag van de Phil wordt afgesloten met een muzikale rondgang door het centrum vanaf de Ligne via de Wolf en Hertzdahlstraat, Haspelsestraat, Brandstraat, Limbrichterstraat en Markt naar het Phillokaal aan de Gats.

Cookieinstellingen