Lezingencyclus over de Maasvallei bij Gilde de Graven

Foto: SGN

Op 25 oktober 2023 start een lezingencyclus gerelateerd aan onze regio en wat tegenwoordig wel als Rivierpark Maasvallei wordt aangeduid.

De lezingencyclus wordt gegeven door Guus Peters in samenwerking met Gilde de Graven. Peters is onder andere gids van het Historiehuis van de Maasvallei en schrijver van diverse boeken.

De zes afleveringen worden gegeven in Munstergeleen op de woensdagmorgen van 10:00 tot 12:00 uur. De kosten bedragen € 30,00.

De onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer de vorming van het landschap, de vroegste bewoners, de Middeleeuwen, uiteraard de Maas en de Maasvaart en het werken en overleven met onder andere de mijnindustrie on onze streek.

De spreker Guus Peters is een van de boegbeelden en steunpilaren van het Historiehuis van de Maasvallei, voorheen Streekmuseum Elsloo. Naast zijn activiteiten voor het museum heeft hij jarenlang onderzoek gedaan naar de lokale geschiedenis van Elsloo en het Maasdal. Guus is ook gediplomeerd gids in Vlaanderen. Hij wil actief zijn op het gebied van historie en cultuur en met name met rondleidingen, publicaties, story telling en presentaties. Bovendien is hij aangesloten bij het gidsencollectief voor beide Limburgen. Kortom, een verteller en kenner bij uitstek!

Cookieinstellingen