Oude muurschildering ontdekt tijdens bouwwerkzaamheden

Foto: SGN

Tijdens bouwwerkzaamheden voor een appartementencomplex in Sittard is een onverwachte ontdekking gedaan.

Bij het verwijderen van oude lagen stucwerk kwam een muurschildering tevoorschijn. Het werk werd direct na de ontdekking stilgelegd. Uit een eerste inspectie blijkt dat de muurschildering redelijk goed bewaard is gebleven onder eeuwenoude lagen van stucwerk.

Herkomst en datering van de schildering zijn nog niet bekend. Binnenkort wordt begonnen met onderzoek om daar meer inzicht in te krijgen.

De aangetroffen muurschildering wordt voorlopig afgeschermd om verdere beschadigingen te voorkomen.

Wethouder Andries Houtakkers, verantwoordelijk voor cultuur en erfgoed, noemt de vondst “heel bijzonder” en benadrukt het belang van zorgvuldigheid bij de omgang met de historie van de stad. “We weten dat op deze locatie veel van onze stadshistorie te vinden is. Daar moeten we uiterst zorgvuldig mee omgaan, dat moeten we koesteren,” aldus Houtakkers. Hij voegt eraan toe dat het behoud van cultureel erfgoed prioriteit heeft en dat het te verrichten onderzoek zal bijdragen aan een beter begrip van het verleden van Sittard.

Stadshistoricus Peer Boselie spreekt eveneens van een unieke vondst en is van mening dat deze een nieuw perspectief kan bieden op de rijke cultuur en ontwikkeling van het oude stadscentrum van Sittard.

Meer informatie volgt zodra het onderzoek is afgerond.

Cookieinstellingen