Vervangen verkeerslichten Bergerweg in Sittard

<em>Verkeerslichten op Bergerweg</em>
Verkeerslichten op Bergerweg
Foto: Gemeente Sittard-Geleen

Op de kruispunten Bergerweg-Lissabonlaan en Bergerweg-Hasseltsebaan (N276) vervangt de gemeente binnenkort de verkeerslichten.

Daarbij worden ook werkzaamheden uitgevoerd aan de plekken om over te steken. Verder wordt op één plek het asfalt vervangen.

Bij de kruispunten worden nieuwe detectielussen in de weg gelegd. Die lussen geven een seintje aan de verkeerslichten als auto’s op de weg staan. De werkzaamheden beginnen op 6 november en zijn naar verwachting rond 1 december klaar.

Planning

  • Op maandag 6 november starten de voorbereidende werkzaamheden. De wegen blijven open.
  • Vanaf zaterdag 11 november tot en met vrijdag 1 december is de Lissabonlaan afgesloten vanaf de Bergerweg tot en met de kruising met de Rigastraat. Er wordt een kleine omleiding ingesteld via de Europaboulevard naar bedrijvenstad Fortuna. Deze omleiding wordt aangegeven met gele omleidingsborden.
  • Woensdag 15, donderdag 16 en vrijdag 17 november zijn de kruispunten Bergerweg-Lissabonlaan en Bergerweg-Hasseltsebaan (N276), helemaal afgesloten vanaf 20:00 uur tot 06:00 uur. Het verkeer wordt vanuit alle richtingen omgeleid met gele omleidingsborden. De data hangen altijd af van het weer en van onverwachte situaties. Als het op vrijdag 17 november niet klaar is, dan wordt op maandag 20 november nog even doorgewerkt aan de werkzaamheden op deze kruispunten.

Deel fietspad afgesloten

Langs de kant van de weg, in de berm, wordt ook gewerkt. Daarom is een deel van het fietspad tussen de N276 en de Lissabonlaan afgesloten. Vanaf de Eggerweg worden fietsers omgeleid met gele omleidingsborden.

Busdienst Arriva

Ook de bushaltes van Arriva op Bedrijvenpark Fortuna vervallen tijdens de werkzaamheden. De bussen stoppen bij de haltes op de Bergerweg. De looproute naar deze haltes wordt met borden aangegeven.

Vragen?

Heeft u vragen over deze werkzaamheden? Neem dan contact op met projectleider Cindy Valkenburg via telefoonnummer 14 046 of via [email protected].

Cookieinstellingen