Proef: samenwonen met nieuwe partner met behoud bijstandsuitkering

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Inwoners met een bijstandsuitkering krijgen de mogelijkheid om op proef te gaan samenwonen met een nieuwe partner zonder dat hun uitkering lager wordt of meteen wordt stopgezet.

Het college van B&W van Sittard-Geleen meldt dit besluit in een brief aan de Gemeenteraad.

Het gaat om een periode van zes maanden, waarin beide partners op hun eigen adres ingeschreven moeten blijven staan. Om voor deze regeling in aanmerking te komen moeten beide partners wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

De gemeente geeft inwoners hiermee (tijdelijk) een extra ‘hand in de rug’ om het mogelijk te maken dat zij een dergelijke stap in hun leven kunnen zetten. Als mensen zonder risico voor hun bijstandsuitkering een tijdje op proef kunnen samenwonen, dan kunnen ze even wennen aan wat dat betekent voor hun inkomsten en uitgaven. Als de uitkering een tijdje doorloopt worden de nieuwe partners niet meteen volledig financieel afhankelijk van elkaar. Daarmee wordt het financieel mogelijk dat beiden tijdelijk de eigen woonruimte aanhouden, zodat terugkeer mogelijk is indien dat onverhoopt nodig zou zijn.

Cookieinstellingen