Werkcentrum Zuid-Limburg opent tweede locatie in Geleen

Foto: Michel van Dijke

De samenwerkende partners in de arbeidsmarktregio Zuid-Limburg openen vanaf 1 november een tweede locatie van Werkcentrum Zuid Limburg.

De opening van de locatie in Geleen komt voort uit de behoefte aan ondersteuning op de snel veranderende arbeidsmarkt.

“In deze dynamische tijden hebben we een forse opgave. We moeten snel handelen. Er zijn mensen die hun baan verliezen bij VDL Nedcar. Aan de andere kant zien we dat werkgevers om personeel staan te springen,” vertelt wethouder Bühler van gemeente Sittard-Geleen. “Helaas is het niet altijd even eenvoudig om deze kansen te herkennen en te benutten. Werkcentrum Zuid-Limburg biedt ondersteuning in alle fases van een loopbaan, zoals bij het ontdekken van kansrijke beroepen of het omgaan met gedwongen ontslagen.”

De nieuwe locatie is gevestigd aan de Herenhof 2 in Geleen naast zalencentrum Hanenhof. Het team van Werkcentrum Zuid-Limburg staat op werkdagen klaar om iedereen te verwelkomen die ondersteuning zoekt bij hun werkgerelateerde vragen.

Werkcentrum Zuid-Limburg biedt een breed scala aan diensten en activiteiten aan om werkzoekenden en werkgevers te ondersteunen op het gebied van oriëntatie, ontwikkeling en werk. Vanaf nu worden er in Geleen diverse activiteiten georganiseerd, waaronder workshops, trainingen en banenmarkten. Bovendien zullen er elke dag loopbaancoaches beschikbaar zijn om persoonlijk advies te geven. Het Werkcentrum in Geleen is op werkdagen open van 09:00 uur tot 17:00 uur. De nieuwe locatie in Geleen is een welkome aanvulling op de bestaande locatie in Centre Céramique in Maastricht, die in 2022 haar deuren opende.

Over Werkcentrum Zuid-Limburg

Werkcentrum Zuid-Limburg is een samenwerking van partners in de arbeidsmarktregio Zuid-Limburg. Hier worden de krachten gebundeld om de inwoners en werkgevers in de regio optimaal te ondersteunen, motiveren en inspireren. Een herkenbare plek waar iedereen met vragen over werken en leren terecht kan en op een passende manier geholpen.

Cookieinstellingen