Themabijeenkomst voor naasten van kind of jong volwassene met eetstoornis

De feestdagen draaien voor een groot gedeelte om culinair genot, terwijl dit voor mensen met een eetstoornis juist een complexe uitdaging is.

Om naasten vooral ook in deze periode te ondersteunen en adviseren organiseren Youz en Stichting Kiem op woensdag 22 november om 19:30 uur een themabijeenkomst aan de Geerweg 9 te Sittard. Toegang is gratis en voor iedereen toegankelijk. De bijeenkomst is speciaal bedoeld voor naasten van iemand met een eetstoornis.

Een ervaringsdeskundige trainer en een vrijwilliger van Stichting Kiem bieden dan de mogelijkheid om in gesprek te gaan over de uitdagingen waarmee naasten van iemand met een eetstoornis te maken krijgen.
“Betrouwbare en direct toepasbare informatie voor naasten van personen met een eetstoornis is van onschatbare waarde”, aldus Daphne Ketelaars, directeur van Stichting Kiem. “Hierdoor voel je je minder eenzaam en meer ontspannen in je rol als ouder.”

Stichting Kiem zet zich in om de impact van eetstoornissen te minimaliseren. De stichting richt zich middels programma’s op kennisbevordering onder naasten, scholen en professionals. Ook wil stichting Kiem het werkveld versterken en verbinden, bewustwording in de samenleving vergroten en professionals, patiënten en naasten van goede en inhoudelijke informatie voorzien.

  • Inschrijven voor deze themabijeenkomst kan via de website van stichting Kiem www.stichtingkiem.nl.
Cookieinstellingen