ADO Den Haag houdt Fortuna Vrouwen in extremis van overwinning af

11 nov 2023, 16:30 Nieuws
stadion fortuna sittard vanuit zuidwesthoek
Fortuna Vrouwen heeft vanmiddag het duel in de Azerion Eredivisie tegen ADO Den Haag 2 punten laten liggen.Fortuna Vrouwen heeft vanmiddag het duel in de Azerion Eredivisie tegen ADO Den Haag 2 punten laten liggen.
Fortuna kreeg aan het begin van de eerste helft enkele goede kansen. De 0-1 viel in de 19e minuut uit een door Alieke Tuin genomen vrije trap.
ADO kwam in het begin van de tweede helft een paar keer gevaarlijk voor het doel van Fortuna, maar scoorde niet. Datzelfde gold voor aan de andere kant voor Chandra Davidson, die net tekort kwam om de 0-2 binnen te werken. Hanna Huizenga miste in de slotfase van de wedstrijd de kans om het duel in het slot te gooien. Het bleek een dure misser, want ADO scoorde in de laatste minuut van het duel de gelijkmaker.
Opstelling Fortuna Vrouwen: Diede Lemey, Myrthe Moorrees, Samantha van Diemen, Anna Knol, Hildur Antonsdóttir (68' Dana Foederer), María Ólofsdóttir Grós (46' Chandra Davidson), Alieke Tuin, Charlotte Hulst (86' Jarne Teulings), Amber van Heeswijk, Tessa Wullaert en Feli Delacauw (78' Hanna Huizenga). Hildur Antonsdóttir kreeg geel voor een te harde tackle.
Komende vrijdag 17 november speelt Fortuna Vrouwen thuis tegen Heerenveen. De wedstrijd begint om 19:30 uur.