Nick Smeets uitgeroepen tot Stadsprins Marotte Zitterd 2024

<em>Nick Smeets stadsprins Sirrard 2024</em>
Nick Smeets stadsprins Sirrard 2024
Foto: SGN

De naam Nick Smeets zong de afgelopen jaren in Sittard wel vaker rond als het ging om het uitspreken van de verwachting “Wae wurt noe ooze prins?”.

Maar dit jaar komt aan die speculaties voorgoed een einde: Nick Smeets uit Broeksittard volgt stadsprins Ruud II op en wordt op 6 januari aanstaande in het Forum in Sittard, tijdens de Plök & Vaere Zitting – geïnstalleerd als prins Nick II en is daarmee de 91e stadsprins van Sittard. Hij werd vanavond op de Markt in Sittard tijdens de Alaaf-trap uitgeroepen door Vorst Marot Joep I en aan het publiek gepresenteerd.

De 31-jarige is bepaald geen onbekende in de Sittardse carnavalswereld. Wagenbouwer bij CV de Sjnaake, decorbouwer bij de Zittesje Revuu en vaste ‘Wage-èngel’ op de praalwagen van Miss Oktoberfeest. Zoon van Linda Talman en Sjohn Smeets, die rotsvast verankerd zijn aan de Sittardse tradities op vastelaovesgebied. Pa Smeets werd 2×11 jaar geleden vanwege zijn vele verdiensten voor het Sittardse carnaval benoemd tot Ridder in de Orde van de Pappegey.

En als je nu vraagt: “Wie was Nic I? dan geeft de website van de Marotte Zitterd uitkomst. Nikkela Beckers werd in 1911 door Vorst Marot Keub I uitgeroepen tot stadsprins Nic I. Hij was de derde stadsprins sinds De Marotte in 1881 werden opgericht. Hij zou tot 1922 – elf jaar lang – de scepter zwaaien over het Marotterijk.

Tillegram van de Marotte

Cookieinstellingen