KV De Louvermen presenteert met trots: BUUTTE-Culinair 2023

Foto: De Louvermen

Na de daverende successen van de voorgaande edities organiseert Karnevalsvereiniging De Louvermen voor de tiende keer BUUTTE-Culinair.

Een avond vol gezelligheid, lachen en lekker eten en drinken in een sfeervolle ambiance. Op vrijdag 24 november aanstaande wordt het gemeenschapshuis in Buchten weer omgetoverd tot een echte dinerzaal waar 200 gasten kunnen plaatsnemen en genieten van 5 top buuttereedners en een fantastisch driegangendiner.

Gasten worden vanaf 18:45 uur verwelkomd door Prins Marvin I. Het programma begint stipt om 19:30 uur.

KV De Louvermen is erin geslaagd om voor BUUTTE-Culinair 2023 een vijftal top buuttereedners en tonpraters te contracteren waaronder de nummers 1, 2 en 3 van het Groot Limburgs Buuttekampioenschap. In de buutteton zullen achtereenvolgens plaatsnemen regerend Limburgs buuttekampioen Frank Vroomen uit Puth, Koen van Soest uit Ysselsteyn, Bjorn Smits uit Nederweert-Eind, Conny Bruijnaers uit Horn en Maurice Timmermans uit Kelpen-Oler.

De muzikale omlijsting van de avond is in handen van de alom bekende Sjöttekapel onder leiding van Ruud Janssen. De presentatie en regie van het hele programma ligt in de vertrouwde handen van Vorst Jeroen van KV De Louvermen.

De bereiding van het culinaire driegangendiner is ook dit jaar in handen van chef-kok Graydon van ‘t Pintelierke uit Stein. Samen met een team van circa 45 vrijwilligers voor en achter de schermen zal hij ervoor zorgen dat u smaakvol wordt verrast. Als voorgerecht zal een heerlijk pasteitje gevuld met een smakelijke kippenragout, verrijkt met een mix van bospaddenstoelen geserveerd worden. Het hoofdgerecht bestaat uit een mals varkenshaasje overgoten met een champignonroomsaus. Dit wordt vergezeld door pommes duchesse en gegrilde seizoensgroenten, waaronder paprika, spruitjes en worteltjes. Tot slot wordt als dessert een heerlijke profiteroles gepresenteerd. Geheel aangekleed met rood fruit en chocoladesaus.

Naast het gebruikelijke aanbod van dranken in het gemeenschapshuis is er speciaal voor deze avond een wijnkaart opgesteld door huissommelier Ivo Cox. Hierop staat een selectie van een aantal bijzondere maar betaalbare wijnen. De speciale wijnkelners kunnen u een passend wijnvoorstel doen afgestemd op het te serveren driegangendiner.

Kaarten voor BUUTTE-Culinair, inclusief driegangen diner en het vermaak van vijf buuttereedners, kosten slechts € 39,95 per persoon en kunnen worden besteld via de website van KV De Louvermen.

 

Cookieinstellingen