Drukbezocht open huis bij aankomende stadsprins Sittard

<em>Vorst Marot Joep I geflankeerd door stadsprins Ruud II en diens opvolger Nick Smeets</em>
Vorst Marot Joep I geflankeerd door stadsprins Ruud II en diens opvolger Nick Smeets
Foto: SGN

Zoals de traditie in Sittard wil werd zondag daags na zijn uitroeping open huis gehouden in het ‘prinselik palies’.

Nick Smeets valt ditmaal de bijzondere eer toe om de Marotte en Marottinekes voor te gaan tijdens carnaval. Afgelopen zaterdag werd hij tijdens de tweede editie van de Alaaf-trap officieel uitgeroepen en op de Markt aan den volke getoond.

Tijdens de open dag gaven naast de ‘perpluu-vereiniginge’ uiteraard ook de leden van schutterij Sint-Lambertus, de Sjnaake en vrienden en bekenden acte de présence om de aanstaand opvolger van stadsprins Ruud II te feliciteren. Met burgemeester Hans Verheijen en de wethouders Judith Bühler en Andries Houtakkers was ook een afvaardiging van het gemeentebestuur komen opdraven om hem namens de gemeente Sittard-Geleen toe te spreken en de felicitaties over te brengen.

De toekomstige hoogheid werd verder uitgebreid toegesproken door Vorst Marot Joep I, stadsprins Ruud II, Auwt Prinse-praeses Paul Ruigt, Senaatsvoorzitter Louis Vahsen en namens het Optoch Kommitee Zitterd door Roger Vroomen.

‘Minpuntje’…

Laatstgenoemde liet weten dat Nick, elk jaar samen met zijn vader John en veel buurtgenoten actief met het bouwen van de wagen van De Sjnaake, dit seizoen niet welkom is in de optochthal.

Dat heeft een goede reden en dat weet Nick natuurlijk ook: het Optoch Kommitee Zitterd werkt daar namelijk aan de prinsenwagen, waarop Nick tijdens de grote optocht zijn finest hour(s) als prins gaat beleven. En de prins krijgt die wagen pas daags voor de grote carnavalsoptocht te zien.

Cookieinstellingen