Kerstconcert Sint Petruskoor en Philharmonie Sittard

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op zaterdag 16 december aanstaande verzorgen het Sint Petruskoor en de Philharmonie Sittard een gezamenlijk kerstconcert in de Sint Petruskerk (Grote Kerk) in Sittard.

De kerkdeuren zijn vanaf 19:30 uur geopend en het kerstconcert begint om 20:00 uur.

Met de samenwerking tussen het Sint Petruskoor en de Philharmonie komen twee van Sittards oudste muziekgezelschappen bij elkaar. Voor het Sint Petruskoor vormt het kerstconcert zelfs een waardige afsluiting van hun jubileumjaar. Dit jaar viert een van Limburgs oudste zangkoren namelijk haar 200-jarig bestaan. Het koor is een van de oudste koren in de regio. Anno 2023 heeft het Sint Petruskoor, onder leiding van Arno Kerkhof, nog steeds een respectabel aantal zangers, die om het weekeinde de eucharistieviering in de Petruskerk muzikaal verzorgen. Op het repertoire staan zo’n twintig meerstemmige missen, speciale liederen voor de kerkelijke feestdagen en een groot aantal algemene liederen.

Ook de Philharmonie Sittard, onder leiding van Jos Zegers, kan terug kijken op een rijke historie. De Philharmonie Sittard begon in 1887 met slechts 12 muzikanten. Inmiddels is er veel veranderd en is de vereniging uitgegroeid tot een groot harmonieorkest van het hoogste niveau. Eén ding is zeker niet veranderd en dat is de lijfspreuk: “Ons zal de vriendschap steeds verbinden, de kunst in ons vereerders vinden“. Ofwel, liefde voor en vriendschap door muziek. Een motto dat bij de Sittardse Philharmonie na 136 jaar nog niets aan kracht heeft ingeboet.

Op 16 december komt de historie en muzikaliteit van de twee verenigingen bij elkaar. Naast beide verenigingen zal ook sopraan Donij van Doorn haar bijdrage leveren aan dit kerstconcert in de bijzondere kerstentourage van de Grote Kerk. Donij van Doorn studeerde in 2009 met onderscheiding af aan het Conservatorium van Maastricht. Op het gebied van concertzang soleerde zij onder andere in Bach’s Matthäus Passion, Johannes Passion en Weihnachtsoratorium, Mozart’s Requiem en Krönungsmesse. Het grote publiek kent haar van het Johan Strauss orkest. Vele jaren reist zij inmiddels als sopraan solist met André Rieu en zijn orkest de wereld over.

Kaarten voor dit kerstconcert van het Sint Petruskoor, de Philharmonie Sittard en sopraan Donij van Doorn in de in kerstsfeer versierde Petruskerk zijn te bestellen via de website van de Philharmonie en kosten 10 euro per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar betalen geen entree.

Philharmonie

 

Cookieinstellingen