Volgende Alzheimer Café Sittard-Geleen op 21 november

Foto: Alzheimer Café

Na jaren van afwezigheid vond 21 september jongstleden weer een Alzheimer Café-avond plaats in Sittard-Geleen.

Bij de start van het vernieuwde Café, waarbij mensen met dementie, hun naasten, familie, vrijwilligers en beroepskrachten welkom zijn, waren ongeveer 35 aanwezigen. Tijdens de bijeenkomst zijn verschillende vormen van dementie behandeld, er zijn ervaringen uitgewisseld en er werden tips gedeeld over waar u hulp en advies in de regio kunt vinden.

Alzheimer Café Sittard-Geleen kijkt terug op een informatieve en succesvolle avond. Marion Vromen nam de circa 35 aanwezigen mee in het thema dementie. Tevens hebben de organisatoren geïnventariseerd welke onderwerpen u in de toekomst graag besproken wil zien.

Bijeenkomst 21 november in Odasingel 90

Het eerstvolgende Alzheimer Café vindt plaats op dinsdag 21 november. Inwoners van de gemeenten Sittard-Geleen, Beek en Stein zijn van 19:30 tot 21:00 uur van harte welkom in de gemeenschapsaccommodatie Odasingel 90 in Sittard. Het thema van deze avond is het omgaan dementie. Hierover gaan we het gesprek aan.

Toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. Koffie en thee staan voor u klaar. Er is voldoende parkeergelegenheid op het terrein van Odasingel 90 of in de achtergelegen wijk de Baandert.

Vanaf januari 2024 vindt iedere derde dinsdag van de maand een Alzheimer Café plaats. Maandelijks worden onderwerpen rondom dementie besproken. Met de onderwerpen wil Alzheimer Café Sittard-Geleen aansluiten op de wensen van de bezoekers. Het Alzheimer Café wordt georganiseerd door Knooppunt Informele Zorg, Vrijwilligersorganisatie De Brug, Hulp bij Dementie Westelijke Mijnstreek en Alzheimer Nederland, afdeling Zuid-ZuidWest Limburg.

Voor vragen, opmerkingen of onderwerpen voor volgende bijeenkomsten: neem contact op met de coördinator van het Alzheimer Café, Ria Schrijen via [email protected].

Cookieinstellingen