Gilde de Graven – wandeltocht langs de Geul

Foto: © Freep!k

De lange wandeling van Gilde De Graven op 28 november aanstaande wordt gelopen in het Limburgse Heuvelland in de omgeving van Epen.

De startplek is de Bennetweg 8 in Epen naast de Wingbergerhoeve met zijn alom bekende ijskraam, gelegen aan de Mergellandroute tussen Epen en Vaals. Het officiële postcodeadres van de Wingbergerhoeve is Camerig 22, 6294 NB Vijlen.

De carpoolers vertrekken om 09:00 uur bij het Gilde-gebouw in Munstergeleen. Kosten 3,50 euro, af te rekenen met de chauffeur. Starttijd in Epen: 10:00 uur. De afstand is om en nabij 11 kilometer en het is een pittige (schaal 7/10) tocht die tot aan de pauze als medium tot (licht) zwaar gekwalificeerd kan worden.

Wandelen langs de Geul is hier onovertroffen door de graspaadjes langs de beek, die meandert door een groen heuvellandschap. Waar denk je aan als je hier wandelt? De Volmolen, het zinkviooltje, de vliegvisser in de Geul, de Heijmansgroeve? Lopend richting Cottessen loopt de route via Kuttingen over de Terzieterweg en via het Onderste en Bovenste Bos naar Eperheide en de pauzeplaats. Na de pauze bij Restaurant Gerardushoeve met zijn prachtige panoramaterras aan de Julianastraat 23, 6285 AH Epen, is het ongeveer 2 kilometer dalend terug naar de vertrekplaats.

De schitterende uitzichten over de Limburgse heuvels en de blik op de Belgische Ardennen en het Duitse Eifelgebergte is onovertroffen. Het is een zeer afwisselende route met voor de meeste deelnemers gegarandeerd weer nieuwe plekjes.

De wandeling gaat onder alle weersomstandigheden door. Zorg voor gepaste kleding, goed schoeisel en een lunchpakket. Meewandelen is op eigen risico! Het inschrijfgeld is € 8,00 p.p. inclusief koffie en vlaai.

Cookieinstellingen