In de schaduw van Toon Hermans – de allerlaatste voorstelling

Foto: Stichting Toon Hermans

Na zeven jaar toeren en 110 shows in Vlaanderen en Nederland via Koninklijk Theater Carré naar Sittard voor de allerlaatste feestelijke voorstelling in zijn Toon Hermans Theater in Sittard.

In deze warmhartige hommage aan Toon Hermans vertelt Herman Van Hove over zijn belevenissen met Toon. Herman was manager en vriend van Toon. Hij vertelt hoe het was om samen te werken met de cabaretier, perfectionist en hypochonder, op zijn oude dag nog altijd mateloos ambitieus maar ook vervuld van een ‘gelukzalige’ weemoed.

Zangeres Lissa Meyvis is een engelachtige verschijning met een stem zo fijn en breekbaar als kristal. Zij blaast de liedjes van Toon Hermans nieuw, jong leven in, een reflectie van de onschuld en de vrolijkheid die de meester zo hoog in het vaandel voerde, maar ook van de liefde en de ontroering die hem dreven.

Het begon in 2014 met een voorstelling voor een stel vrienden op een zolder in de Vlaamse Kempen. De voorstelling loopt al zeven seizoenen, werd 110 keer gespeeld in Vlaanderen en Nederland, stond in oktober 2016 in een laaiend enthousiast en ontroerd Theater Carré en werd bedolven onder de lovende kritieken van pers en publiek.

  • “Ik zat op een avond in Antwerpen ademloos te luisteren” – Paul van Vliet
  • “Carré in verrukking. Ik kreeg een geweldige heimwee naar die jaren met Toon” – Jacques Klöters, biograaf Toon Hermans
  • “Wie was het meisje in het rode jurkje dat zo mooi zong” – Prinses Beatrix na de Toon-hommage in Theater Carré
  • “Een warme en prachtige voorstelling over de meester Toon Hermans” – Jochem Myjer
  • “We hebben genoten van de verhalen… het leek soms wel of we Simon Carmiggelt of Willem Elsschot hoorden” – Patrick Van den Hanenberg, De Volkskrant

In de schaduw van Toon Hermans
een voorstelling om lief te hebben

‘Carré, Carré’ is het afscheid van Toon Hermans van het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam waar hij 550 keer optrad. Toon zong het lied nooit in Carré, hij zong het nooit op een bühne. Lissa zong het lied bij de hommage aan Toon in Carré in 2016.

De laatste ‘Schaduw’ op 16 december in Sittard eindigt met een aparte versie van Carré Carré met een glimlach van Lissa naar het Toon Hermans Theater.

Bovenstaande video werd opgenomen bij het jubileum van het Toon Hermans Huis Sittard.

Toon Hermans Theater Sittard
Zaterdag 16 december 2023 20:00 uur

  • Informatie over de voorstelling, over Herman en Lissa, foto’s en videoclips vindt u op www.deschaduwvantoon.nl.

 

Cookieinstellingen