Kinderen laten hun stem horen tijdens vredesmars in Sittard – een update

Foto: SGN

Zoals als eerder aangekondigd vindt op 20 november, de Internationale dag voor de rechten van het kind, in Sittard de vredesmars WE WANT PEACE plaats.

De mars wordt georganiseerd door Greutsj. Kinderen, ouders, verzorgers en anderen zijn uitgenodigd om deel te nemen en een krachtige boodschap uit te dragen: “Elke oorlog is een oorlog tegen kinderen”.

De mars start om 18:00 uur op de Schootsvelden. In een eerder bericht over deze vredesmars werd vermeld dat de mars ook zou eindigen op de schootsvelden, maar dat is niet meer het geval. De route van de vredesmars is als volgt: Schootsvelden – Deken Haenraetspad – Thur Laudystraat – Ligne- Wolf en Hertzdahlstraat – Haspelsestraat – Voorstad – Steenweg – Parkeerplaats Steenweg – Wilhelminastraat – Monseigneur Claessensstraat – Toon Hermans Theater

Simone Mager van Het Laagland en Deniz Ekinci van het Toon Hermans Theater ondersteunen het evenement door na de mars de foyer en het Laagland Theater beschikbaar te stellen. De aangepaste looproute leidt de deelnemers nu naar het Toon Hermans Theater, waar kinderen in de foyer gedichten zullen voorlezen en muzikale optredens gepland zijn.

Kinderen die willen bijdragen door iets voor te lezen of te voordragen, kunnen een e-mail sturen naar [email protected]. Het belooft een indrukwekkende viering te worden van de misschien wel belangrijkste dag van het jaar, de Internationale dag voor de rechten van het kind.

Cookieinstellingen