Lezing valpreventie voor senioren

23 nov 2023, 18:00 Nieuws
presentatie valpreventie voor senioren
De eerste lezing over valpreventie was binnen korte tijd volgeboekt. Daarom organiseert Gilde De Graven op 20 december aanstaande een tweede avond in Munstergeleen.
Valpreventie voor ouderen is een cruciaal en relevant onderwerp in de zorg en het welzijn van oudere individuen. Met de vergrijzing van de bevolking wordt het belang van het voorkomen van valincidenten steeds urgenter. Ouderen lopen vaak een verhoogd risico op vallen, wat kan leiden tot ernstige verwondingen en langdurige gezondheidscomplicaties. Deze inleiding zal ingaan op de risicofactoren voor vallen bij ouderen, de impact ervan op hun leven, en enkele waardevolle strategieën en tips die kunnen helpen om valincidenten te verminderen en de veiligheid te vergroten.
Anne Ypeij (verpleegkundige) coördinator bij Gilde De Graven, zal een deskundige presentatie verzorgen over de risico’s voor vallen en het voorkomen daarvan.
Gemiddeld elke vijf minuten meldt zich in Nederland een oudere op de Spoedeisende Hulp door een val-incident. Ongeveer de helft daarvan gebeurt in of rondom het huis. Wat zijn de risicofactoren? Wat kunnen we doen om het aantal val-ongevallen te beperken? Anne hoopt u inzicht en handvatten te geven om val-ongevallen te voorkomen. Komend jaar zullen alle gemeentes, GGD’en en ziektekostenverzekeraars gezamenlijk hun schouders zetten onder het thema Valpreventie. De nood is hoog, de kosten stijgen, naast de persoonlijke ellende die vallen met zich meebrengt.
De presentatie duurt ongeveer 2 uur.