CV De Narre vraagt gemeente verhoging kiloprijs oud papier

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Carnavalsvereniging De Narre uit de Sittardse wijk Overhoven zamelt al sinds 1992 elke eerste zaterdag van de maand oud papier in.

De Narre heeft de inkomsten die voortkomen uit de inzameling hard nodig om de door haar voor jong en oud te organiseren activiteiten te kunnen betalen.

De vereniging wijst het college van B&W er middels een brief op dat de vergoeding in de guldentijd 7 cent per kilo bedroeg en dat dat sinds de invoering van de euro 3 eurocent is geworden. En dat tarief geldt, ondanks alle kostenstijgingen in de loop der jaren, nog steeds, het tarief dat door de gemeente wordt betaald is niet geïndexeerd voor prijsstijgingen en nog nooit verhoogd.

De Overhovense carnavalsvereniging neemt aan dat de kosten voor de gemeente in wijken waar RWM met eigen krachten oud papier ophaalt hoger liggen dan 3 eurocent per kilo. Verder wijst De Narre erop dat de gemeente Venlo het tarief onlangs heeft verhoogd naar 5 eurocent per kilo, om de inzameling interessant te houden voor verenigingen.

Allemaal redenen voor De Narre om het gemeentebestuur te vragen om eens te bestuderen of het tarief voor verenigingen in onze gemeente verhoogd kan worden naar 5 eurocent per kilo.

“Het zou voor ons en alle andere inzamelende verenigingen in onze gemeente een welkome opsteker zijn voor het jaar 2024,” aldus De Narre.

Cookieinstellingen