Huub Keijbets: Wat kom jij hier doen?

Foto: Podium Babel

Het vluchtelingenvraagstuk houdt de gemoederen – ook in Sittard-Geleen- behoorlijk bezig. Iedereen heeft er wel een mening over.

Verschillende politieke partijen – en zeker ook de PVV, sinds kort de grootste partij in Nederland! – beloven de kiezer dat ze de instroom gaan beperken. Is dat mogelijk? Of dwingt de realiteit ons rekening te houden met een gestage groei van het aantal mensen dat hun toevlucht zoekt in Nederland? Intussen zoeken gemeenten naarstig naar (crisisnood)opvangplekken en zwelt de discussie aan over de vraag of de grenzen van het mogelijke bereikt zijn.

Huub Keijbets werkt al 20 jaar met asielzoekers en recent publiceerde hij zijn boek: Wat kom jij hier doen? In zijn lezing zal hij ingaan op (de achtergronden van) het vluchtelingenvraagstuk en op de vraag of er alternatieven zijn voor de huidige ongecontroleerde instroom. De lezing op start om 11:00 uur, plaats: Odasingel 90 Sittard. Entree €5,- Geïnteresseerd? Meld je aan via www.podiumbabel.nl.

Podium Babel, zondag 3 december 2023: lezing en boekpresentatie over vluchtelingen

Over de spreker: Huub Keijbets was het grootste deel van zijn actieve leven beleidsmedewerker bij de Landelijke Huisartsen Vereniging. Daarna deed hij 20 jaar vrijwilligerswerk met asielzoekers, momenteel bij het Leger des Heils in Maastricht. Eerder werkte hij vooral met statushouders en daarna voornamelijk met ‘sans papiers’. Dat is moeilijk, want zonder papieren neemt het land van herkomst niemand terug. Daarbij komt dat veel asielzoekers niet erg bereid zijn om terug te gaan. Ze hebben immers niet voor niets duizenden euro’s betaald aan mensensmokkelaars op weg naar het ‘beloofde land’. Zonder verblijfsvergunning blijf je illegaal en moet je zien te overleven. Huub Keijbets laat zien wat daar zoal bij komt kijken.

In zijn boek Wat kom jij hier doen? beschrijft hij zijn ervaringen. Dit boek Is verschenen bij Mosae Libro, in april 2023. Het is na afloop van de lezing bij Podium Babel verkrijgbaar.

Cookieinstellingen