Vragen over impact Zuidkamer in Geleen-Zuid

<em>De Zuidkamer in Geleen-Zuid</em>
De Zuidkamer in Geleen-Zuid
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Namens de gemeenteraadsfractie van het CDA stelt burgerlid Tom Vranken een aantal vragen aan het college van B&W over de impact van de Zuidkamer in Geleen-Zuid.

Op 28 januari 2020 heeft het college van Burgemeester en Wethouders een memo verstuurd naar de gemeenteraad inzake Revitalisering Geleen-Zuid. Daarop heeft de CDA-fractie in september 2020 vragen gesteld en ingezoomd op de betrokkenheid van de inwoners en de sociale samenhang.

Een van de belangrijkste conclusies uit de evaluatie was dat het contact met de bewoners is verwaterd sinds de totstandkoming van het WijkOntwikkelingsPlan (WOP). En dat dit in de nieuwe wijkaanpak een belangrijk aandachtspunt zou zijn. Om het contact met de bewoners te verbeteren is het project Zuidkamer opgericht. De Zuidkamer vervult inmiddels een belangrijke rol in de wijk, waaronder

  • hulp bieden, (o.a. gezinnen die onvoldoende middelen hebben om eten te kopen, meisjes met onvoldoende ouderlijk toezicht en toekomstperspectief enz.);
  • integreren (o.a. ex-gedetineerde heeft hulp nodig enz.);
  • eenzaamheid wegnemen (achter de gesloten deuren in Geleen Zuid en De kluis zijn veel mensen eenzaam);
  • verbinden (o.a. mensen met verschillende godsdiensten tot elkaar brengen);
  • thuishulp (vrouw heeft huishoudelijke hulp nodig enz.);
  • multiculturele integratie (nieuwkomers hebben ondersteuning nodig en hulp bij het integreren enz.).

De CDA-fractie vraagt het college van B&W schriftelijk of er een evaluatie van de impact van de inspanning van de Zuidkamer is uitgevoerd, wat daarvan de resultaten zijn dan wel wanneer er een evaluatie wordt uitgevoerd. Verder vraagt de fractie of het college bereid is om deze aanpak ook in andere wijken van de gemeente Sittard-Geleen uit te rollen, bijvoorbeeld in de wijk Vrangendael of de kern Einighausen.

Cookieinstellingen