Arno Adams op 13 januari in Theater Karroessel in Geleen

Foto: Arno Adams

Het is een tijdje stil geweest rond Arno Adams. Na zijn laatste album Vogel eind 2017 heeft hij nog maar weinig op het podium gestaan.

Wel ontving hij in 2020 de Veldeke Oeuvre Priés. Ook draaide Felix Meurders in 2021 een tijd lang wekelijks z’n lied Kus Mich Dan op NPO Radio 5. Dat leverde hem zelfs een notering op in de Evergreen Top 1000 van 2021.

Maar vanaf 2022 heeft hij de draad weer helemaal opgepakt en dat jaar twee albums uitgebracht. Allereerst De Léons Farm Sessies, een album dat al grotendeels in 2006 is opgenomen maar door omstandigheden op de plank is blijven liggen. En met Record Store Day verscheen de verzamel dubbel LP Ut Is Wie Ut Is met daarop een selectie van Arno’s mooiste liedjes.

Ook live is Arno gelukkig weer terug. Vanavond wordt hij begeleid door Mike Roelofs op piano en Jo Didderen op contrabas. Dit trio voelt elkaar feilloos aan en weet samen een ultieme, warme sfeer te creëren. En daarop gedijen de prachtige dialectliedjes van Arno het beste.

Op zaterdag 13 januari staat hij vanaf 20:00 uur op het Podium in Theater Karroessel in Geleen. Zaal open om 19:30 uur; entree 15 euro.

Cookieinstellingen