NS rijdt ondanks winters weer gewone dienstregeling

Foto: © Freep!k

De NS past de dienstregeling voor zondag en maandag niet aan, ondanks het verwachte winterse weer.

Een woordvoerder van de vervoerder laat zondagochtend weten dat op basis van de huidige weersverwachting niet uit voorzorg aanpassingen worden doorgevoerd.

“De normale dienstregeling blijft van kracht, zoals gepland”, aldus de zegsman. Wel is het volgens hem verstandig van tevoren de reisplanner te checken, omdat er altijd een verstoring kan plaatsvinden als gevolg van winters weer. Verder wijst hij erop dat er wel werkzaamheden zijn, waar reizigers iets van kunnen merken.

Het KNMI waarschuwt zondag met code geel voor gladheid door sneeuwval. Vanaf het begin van de middag trekt een gebied met sneeuw van zuidwest naar noordoost over het land. De sneeuw verlaat het noordoosten naar verwachting aan het begin van de nacht naar maandag. Op veel plaatsen valt 1 tot 3 centimeter sneeuw, maar plaatselijk kan zelfs 5 centimeter vallen.

Maandagochtend trekt vanuit het zuidwesten een gebied met sneeuw of natte sneeuw het land binnen, verwacht het weerinstituut verder. Dit gebied breidt zich geleidelijk uit over de rest van het land, aldus het KNMI.

Cookieinstellingen