UWV: eigen organisatie keuringsartsen niet de oplossing problemen

Foto: UWV

Het UWV ziet een onafhankelijke medische dienst niet als de oplossing voor de achterstanden die bij de organisatie zijn ontstaan.

Dat zegt UWV in een reactie op het voornemen van de keuringsartsen om zich los te maken van uitkeringsinstantie UWV.

Vrijdag pleitte de Nieuwe Orde van Verzekeringsartsen Arbeid & Gezondheid (NOVAG) voor een eigen onafhankelijke medische dienst om de achterstanden bij UWV bij het doen van beoordelingen op te lossen. “Door de manier waarop het UWV werkt zijn er te weinig verzekeringsartsen, en daar worden burgers de dupe van”, stelde de beroepsvereniging.

Het UWV ziet deze eigen dienst “niet als oplossing voor de problemen”, maar “onderschrijft wel de noodzaak om de problemen die geschetst worden door de NOVAG aan te pakken. Met het oplossen van deze problemen is UWV bezig en op een aantal punten zijn wij het eens met de NOVAG.”

De aanpak van de achterstanden bij UWV moet volgens die organisatie “breder aangepakt worden en niet door het apart positioneren van verzekeringsartsen in het beoordelen en weer aan het werk te helpen van mensen.”

Er moet volgens UWV onder meer gekeken worden naar de inzet van meer disciplines, het betrekken van cliënten zelf, werkgevers, bedrijfsartsen en behandelende artsen. “UWV meent dat de nu genomen maatregelen en huidige aanpak hieraan bijdragen.”

Cookieinstellingen