Rabobank biedt hypotheekklanten 1000 euro isolatiebudget

Foto: CC0 Rudy and Peter Skitterians via Pixabay

Rabobank komt een groep hypotheekklanten tegemoet met een budget van 1000 euro voor de isolatie van hun woning.

Het gaat specifiek om eigenaren van woningen met energielabels G of F. De bank, die voor het initiatief 125 miljoen euro uittrekt, wil daarmee naar eigen zeggen “de verduurzaming van de woningmarkt versnellen”.

Voorwaarde is dat klanten op 1 december van dit jaar een hypotheek hebben lopen bij Rabobank voor een huis met een van de twee energielabels. Deze klanten krijgen binnenkort een uitnodiging voor een energieadvies. Daarmee wordt volgens de bank het energielabel nogmaals vastgesteld en inzichtelijk gemaakt welke verduurzamende maatregelen mogelijk zijn. Komt uit het advies dat de woning een G- dan wel F-label heeft, dan kan de klant gebruikmaken van het isolatiebudget.

Volgens directielid Mariëlle Lichtenberg van Rabobank wordt het steeds noodzakelijker woningen te verduurzamen. Maar zij ziet ook dat dit voor veel woningeigenaren een probleem is. “Financieel, maar ook praktisch. Alleen al duidelijk krijgen waar je moet beginnen is vaak moeilijk. Daarom helpen wij onze hypotheekklanten met een laag energielabel op weg met advies en budget”, legt Lichtenberg uit.

 

Cookieinstellingen