RIVM: weekcijfers coronavirus SARS-CoV-2 – 6 december 2023

Foto: CC0 Pete Linforth via Pixabay

In week 48 (27 november – 3 december) steeg het landelijk gemiddelde aantal virusdeeltjes in het rioolwater met 23% ten opzichte van de week ervoor.

Afgelopen week steeg het aandeel deelnemers met een positieve corona testuitslag licht in Infectieradar(externe link) vergeleken met de week ervoor (2,2% naar 2,4%)*. Ook het aantal ziekenhuisopnames van patiënten met SARS-CoV-2 steeg licht vergeleken met de week ervoor (dagelijks gemiddeld aantal opnames van 102 naar 108).** Afgelopen week lagen er gemiddeld 541 patiënten met SARS-CoV-2 in het ziekenhuis; dat is vergelijkbaar met de week ervoor (gemiddeld 522 patiënten).

Het gemiddeld aantal ziekenhuisopnames was de afgelopen weken op een stabiel niveau. Echter, de cijfers van de afgelopen dagen laten een stijging zien in het aantal ziekenhuisopnames (bron: LCPS).  Dit is nog niet te zien in deze weekcijfers over de afgelopen week.

In de periode van 9 oktober t/m 20 november hadden 60-plussers die deze herfst een COVID-19-vaccinatie hadden gekregen een 77% lager risico op ziekenhuisopname door COVID-19 dan personen die wel eerder zijn gevaccineerd, maar deze herhaalprik (nog) niet hadden gehad. Het is mogelijk om een vaccinatie te halen tot en met 22 december 2023.

  • Kijk voor de meest actuele situatie over varianten van SARS-CoV-2 hier.
Cookieinstellingen