Petitie tegen natuurbegraafplaats op Danikerberg

<em>Sporten in de natuur bij Daniken</em>
Sporten in de natuur bij Daniken
Foto: SGN

Evert Bopp uit Geleen is een online petitie gestart tegen de plannen van Natuurmonumenten om een natuurbegraafplaats te vestigen op de Danikerberg.

“Vorige week nam ik deel aan een bijeenkomst waar Natuurmonumenten haar plannen voor de Danikerberg presenteerde. De bijeenkomst vond plaats in de Biesenhof. Op basis van de uitnodiging per e-mail had ik de indruk dat de focus van de bijeenkomst lag op het bespreken van plannen voor de Danikerberg, met een natuurbegraafplaats als slechts een element daarvan. Dit bleek echter niet juist te zijn, aangezien de aanleg van een natuurbegraafplaats het volledige plan omvat.” Zo schrijft Evert in zijn petitie Red het Daniken als recreatiegebied.

De plannen voor het gebied lijken aantrekkelijk, maar ze hebben veel beperkende gevolgen voor andere gebruikers van het gebied, dat in trek is bij veel lokale recreanten die er graag wandelen, spelen en sporten.

Bopp roept iedereen die weleens recreëert op en rond de Danikerberg op om de petitie te tekenen en ook om bezwaar te maken bij het College van B&W van de gemeente Beekdalen, op wiens grondgebied de Danikerberg zich bevindt.

Cookieinstellingen