Uitbreiding laadpalen Odaparking en Hub Dassenparking

<em>Odaparking onder schootsvelden in Sittard</em>
Odaparking onder schootsvelden in Sittard
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

In de Odaparking en in de Hub Dassenparking worden laadpunten voor elektrische auto’s aangelegd. Twintig in iedere garage.

De laadpunten in de Odaparking zijn inmiddels klaar voor gebruik. De laadpunten in de Hub Dassenparking zullen snel volgen. In de komende periode worden ook de bewegwijzering en informatievoorziening aangepast.

Exploitatie

Voor de gemeente zijn er geen kosten verbonden aan de installatie en de verdere exploitatie. Deze zijn in handen van de ENGIE dochteronderneming 50five, aan wie na een aanbesteding een concessie is afgegeven voor 10 jaar. Een  belangrijke reden waarom deze partij als beste uit de aanbesteding kwam, was omdat zij de laagste consumentenprijs hanteren.

Vervolg

Op dit moment wordt onderzocht of de laadpunten in parkeergarage Zuyderland ook in exploitatie van 50five kunnen worden gegeven. Op dit moment zijn die in exploitatie bij Stichting Limburg Elektrisch. Deze stichting stopt per 1-1-2024 en zoekt een partij die de exploitatie van onder andere de laadpunten in parkeergarage Zuyderland kan overnemen. Dit biedt ook de mogelijkheid voor uitbreiding van het aantal laadpunten in die parkeergarage.

Cookieinstellingen