Societé Zitterd bloeit en verbindt

Foto: Societé Zitterd

Stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd viert dit jaar haar 13×11-jarig bestaan. Daar worden natuurlijk de nodige evenementen en activiteiten aan verbonden.

En in het realiseren daarvan is Societé Zitterd een onmisbare schakel.

Societé Zitterd is een overkoepelende netwerkorganisatie met een grote groep trouwe leden die lokale en regionale sponsoren bindt met als goed doel het steunen van de Zittesje Vastelaovend. Mede dankzij de steun van de Societé kunnen evenementen als de Plök & Vaerezitting, het Gala Prinsebal, ’t Kanón van ’t Balkón, ’t Tröötekonkoer en – bij het Appelsienesjmiete – het Kènjer Carnivale worden georganiseerd. Bovendien – ook niet onbelangrijk – wordt een bijdrage geleverd aan de instandhouding van de Optochhal, waar elk jaar de wagens worden gebouwd die meetrekken in die prachtige Sittardse carnavalsoptocht.

Om sponsorinkomsten te kanaliseren en om te voorkomen dat sponsoren voor steeds weer andere carnavalsactiviteiten worden benaderd werd in 2001, mede op initiatief van de huidige Vorst Marot Joep I (Wijnands) gestart met de Societé. Inmiddels telt Societé Zitterd 149 leden, waarvan er 31 het afgelopen jaar toetraden.

Voorzitter Tom Janssen: “Societé Zitterd is inmiddels uitgegroeid tot een netwerkclub met toegevoegde waarde, ook voor sponsoren die zelf wat minder carnavalsminded zijn.” Er worden jaarlijks dan ook een aantal netwerkactiviteiten georganiseerd die niet per se carnavalsgerelateerd zijn en waarbij de leden de onderlinge band op een informele wijze kunnen verstevigen en nieuwe contacten kunnen leggen.

Kortom: dankzij Societé Zitterd kunnen tal van carnavalsactiviteiten worden bekostigd, die anders niet op het huidige niveau mogelijk zouden zijn. En daarmee zorgt Societé Zitterd niet alleen voor het in stand houden van aantrekkelijke carnavalsactiviteiten, maar ook voor een goede band tussen de sponsoren. Het mes snijdt aan twee kanten.

Geïnteresseerd in een lidmaatschap van Societé Zitterd en welke voordelen daaraan zijn verbonden? Stuur dan voor het aanvragen van meer informatie een bericht aan Marije Wessels, de administratieve duizendpoot van de Societé. Dat kan via Facebook, LinkedIn en de website van de Societé.

Dossier: Carnaval
Cookieinstellingen