De Sjwarte Sjteek 2024: noe te koup!

Foto: CVNP

Ook dit jaar is het Convent Van Neit Prinse (CVNP) er weer in geslaagd om hun ‘excellente gevoel voor humor en vermaak’ op papier te krijgen.

In deze (alweer vierde!) 32 pagina’s tellende editie wordt het lief en leed van Sittard met de lezer gedeeld. Uiteraard zit daar ook een flinke dosis zelfspot in verwerkt, waarbij de een er wat beter van afkomt dan de ander.

De Sjwarte Sjteek is ontstaan tijdens de coronaperiode, omdat stadsvereniging de Marotte in dat jaar geen Pappegey uitbracht.

Voorzitter Ton Meisen van ’t Convent van Neit Prinse is dan ook tevreden over het afgeleverde magazine. “We zijn ons bewust van de boodschap die we naar de lezer willen uitstralen. Deze boodschap is zorgvuldig verwerkt in interessante verhalen, horoscopen, columns en ander amusant leesmateriaal. Vergeet ook niet de cartoon die helemaal ingaat op de onderwerpen die nu spelen. Dat alles zonder reclame of advertenties. Een opzet die we alle vastelaovesmagazines kunnen aanraden, je krijgt dan vanzelf wat meer diepgang!”, zegt Meisen.

De Sjwarte Steek is voor vijf euro per stuk te koop bij Shell tankstation Beursgens aan de Dr. Nolenslaan 67 in Sittard en bij Limburg Hair aan het Stationsplein 11, ook in Sittard. Naast deze vaste verkooppunten heeft ‘chef-distributie’ Neit Prins Peter Schols de twee verkoopzaterdagen in de Sittardse binnenstad voor zijn rekening genomen. “Op de zaterdag voor de kinder- en de grote optocht zal een team van Neit Prinse klaarstaan om de Sjwarte Steek aan de man te brengen. Wij zullen ons opstellen tegenover Kafee de Kup en beschikken over de mogelijkheid om mobiel te betalen. Betalen met gepast munt- of briefgeld is ook mogelijk. Voor de duidelijkheid het gaat om zaterdag 3 en 10 februari vanaf 11:00uur”, aldus Neit Prins Peter.

Benieuwd naar de Sjwarte Sjteek 2024? Wacht dan niet te lang, want er de oplage van deze vastelaovesparel is beperkt.

Cookieinstellingen