Vastelaovend vieren in Limburg? Neem de (Borrel)bus of trein!

Foto: Els Diederen [CC-BY-SA-3.0] via Wikimedia Commons

Uit met carnaval? Stap met een slok op niet zelf achter het stuur. Kom veilig thuis met de borrelbussen en de extra treinen van Arriva.

Vanaf Maastricht rijden er van zaterdag 10 februari tot en met dinsdag 13 februari tot 03:35 uur speciale Borrelbussen naar onder andere verschillende stadsdelen in Maastricht, maar ook naar Meerssen, Bunde, Gulpen, Eijsden en Valkenburg. Tijdens de grote carnavalsevenementen in Limburg zet Arriva extra en langere treinen in. Reizigers kunnen eenvoudig én voordelig in- en uitchecken met een betaalpas, contactloos met een telefoon of met een OV-chipkaart. Bekijk de dienstregeling tijdens Vastelaovend op arriva.nl/vastelaovend.

Borrelbussen Maastricht

Vastelaovend vieren in Maastricht? De Arriva Borrelbus brengt alle reizigers thuis. Van zaterdag 10 februari t/m dinsdag 13 februari zet Arriva tussen 0:35 uur en 03:35 uur Borrelbussen in. De Borrelbus Stad brengt rijdt voor € 5,- naar verschillende stadsdelen in Maastricht zoals o.a. Malberg, Bunde en Meerssen. De Borrelbus Streek kost € 7,50 en rijdt o.a. naar Gulpen, Eijsden en Valkenburg. Alle Borrelbussen vertrekken vanaf de bushalte Boschstraat / Maagdendries. Van tevoren een kaartje kopen is niet nodig, feestvierders kunnen inchecken met de OV-chipkaart of bankpas en betalen het speciale Borrelbustarief. Het is ook mogelijk om een kaartje te kopen bij de chauffeur met PIN. Bekijk de dienstregeling en uitstaphaltes op arriva.nl/borrelbus. Let op: de borrelbussen staan niet in de reisplanners.

Dienstregeling tijdens Vastelaovend

Tijdens de Vastelaovend en carnavalsvakantie rijden treinen en bussen volgens een andere dienstregeling. De RS11 (Roermond-Nijmegen) rijdt van maandag 12 februari tot en met vrijdag 16 februari volgens de vakantiedienstregeling. Voor de bussen geldt dat maandag 12 februari volgens een zondagdienstregeling wordt gereden (met uitzondering van lijn 44 en lijn 83) en dat dinsdag 13 februari volgens een zaterdagdienstregeling wordt gereden (m.u.v. lijn 44 en lijn 83). Het volledige overzicht staat op arriva.nl/vastelaovend of in de reisplanner van arriva.nl.

Aangepaste routes en omleidingen door evenementen

Door diverse carnavalsevenementen rijden de bussen aangepaste routes en verwachten we extra drukte in het ov. Vanwege optochten en plaatselijke drukte kan het voorkomen dat er ook ongeplande omleidingen en vertragingen zijn. Houd daarom rekening met eventuele langere reistijden tijdens de carnavalsdagen. Een compleet overzicht van aangepaste routes en omleidingen staat op arriva.nl/halte. Arriva adviseert reizigers voor vertrek hun reis te plannen via de reisplanner op arriva.nl.

  • Auw Wieverbal Valkenburg | 8 februari 2024
    Arriva zet ’s avonds langere stoptreinen in vanuit Valkenburg richting Heerlen en Maastricht (RS18). Op station Valkenburg zal een ingangscontrole zijn. Reizigers moeten in het bezit zijn van een geldig vervoerbewijs.
  • Ambtenarencarnaval Maastricht | 9 februari 2024
    Arriva zet ’s avonds langere stoptreinen in tussen Heerlen en Maastricht Randwyck (RS18) en Roermond en Maastricht Randwyck (RS12).
  • Sjtasiefestasie Roermond | 10 februari 2024
    Arriva zet langere treinen in tussen Nijmegen, Venlo en Roermond (RS11) en tussen Roermond en Maastricht Randwyck (RS12). Vanwege de extreme drukte na afloop van de Sjtasiefestasie kan het voorkomen dat bussen vertraging oplopen. Reizigers moeten rekening houden met een verlengde reistijd.
  • Boètegewoeëne Boètezitting Venlo | 10 februari 2023
    Arriva zet langere treinen in tussen Nijmegen, Venlo en Roermond (RS11). Op station Venlo zal een ingangscontrole zijn. Reizigers moeten in het bezit zijn van een geldig vervoerbewijs.
  • Boonte Störm Maastricht | 11 februari 2024
    Arriva zet de hele dag langere stoptreinen in tussen Heerlen en Maastricht Randwyck (RS18) en Roermond en Maastricht Randwyck (RS12).
  • Kuukse elfkroegetocht Cuijk | 13 februari 2023
    Arriva zet extra treinen in tussen Nijmegen en Cuijk (RS11). Ook rijden er langere treinen tussen Nijmegen en Roermond (RS11).
Cookieinstellingen