LLTB maakt eigen Vasteloavesembleem

Foto: LLTB

De Limburgse land- en tuinbouw bond (LLTB) heeft dit jaar een ludieke actie rondom Vasteloavend.

De belangenbehartiger heeft een geborduurd embleem gemaakt met daarop een duidelijke boodschap: “Det pilske in dien handj, kump rechjstreeks van os boerenlandj”. “Want zonder boeren geen Vasteloavend”, aldus Thijs Rompelberg, voorzitter van de LLTB.

Met deze actie vraagt de LLTB aandacht voor het belang van de Limburgse boeren en tuinders. Rompelberg: “Boeren en tuinders zijn essentieel voor de voedselproductie. Met deze actie willen we dit tijdens de Vasteloavend extra onder de aandacht brengen. De emblemen gaan dan ook door heel Limburg verspreid worden. We willen dat alle Vasteloavendvierders bewust even stilstaan bij het feit dat zij zonder onze boeren niet kunnen genieten van een lekker koud pilsje.”

Naast dat boeren essentieel zijn voor het brouwen van bier leveren ze ook op andere manieren bijdrage aan de Vasteloavend. Rompelberg: “Denk ook aan alle boeren die zorgen voor platte wagens, die met hun trekkers de carnavalswagens in optochten trekken en schuren en loodsen beschikbaar stellen voor verenigingen om hun wagens in te bouwen. Boeren en Vasteloavend zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden.”

De LLTB gaat de emblemen in aanloop naar Vasteloavend aan diverse personen, organisaties, verenigingen en Vasteloavendbonden aanbieden, waaronder tijdens de Limburg Borrel op 6 februari van de Provincie Limburg in Den Haag. Daarnaast zullen LLTB-leden door de gehele provincie emblemen ontvangen zodat onze boodschap overal neerstrijkt.

Cookieinstellingen