Maske Begrave dit jaar op de Markt in Sittard

Foto: © Wim Kootstra

Het Maske Begrave dat traditioneel op carnavalsdinsdagavond het einde van de ‘vastelaovend’ zal inluiden krijgt dit jaar een nieuwe opzet waarbij de ceremonie nu op de Markt zal plaatsvinden.

Op de avond van carnavalsdinsdag, 13 februari, wordt om 22:33 volgens oud protocol een voordracht uitgesproken, wordt er een minuut stilte gehouden worden en volgt er een saluut uit eer aan het Maske. Na het spelen van Zitterd Allein wordt om stipt 23:11 uur het Maske naar beneden gelaten van het balkon van De Kroon. Deze symbolische daad wordt verricht door de Marotte en de bestuurders van Zitterd Same en de Mander. Aansluitend wordt het Maske met stille trom naar zijn rustplaats gebracht op het Kloosterplein, waar het zal rusten tot de elfde-van-de-elfde om dan weer in volle glorie Sittard voor te gaan in de vastelaovend.

Het ‘Maske Begrave’ wordt georganiseerd door verenigingen de Mander en Zitterd Same. Verder verlenen medewerking de wagenbouwers Luuj Mit Plezeier met hun praalwagen. Doedelzakspeler Roger Pernot, Zaate Fanfaar Noots Biejein Zitterd, Scouting Don Bosco en CV Opnuuj Begoosj zullen de ludieke plechtigheid begeleiden.

Cookieinstellingen