Prinsenwagen gepresenteerd aan Marotteprins Nick II

Foto: SGN

Zoals dat elk jaar gebruikelijk is wordt daags voor de grote optocht de prinsenwagen gepresenteerd aan de stadsprins van Sittard.

Want hoog op die wagen beleeft prins Nick II zondag als sluitstuk van de grote optocht de sjoonste oere van het prinsschap. Rustig staan en zwaaien naar het publiek is er echter tijdens de rit amper bij, want onderweg gooit hij appelsiene naar het publiek langs de optochtroute

De voorkant van de prinsenwagen wordt gevormd door een statige zwaan, symbool voor elegantie en schoonheid. Daarnaast twee paarden, die staan te trappelen van ongeduld om zich in het carnavalsgedruis te storten. Op de flanken zie je carnavalssteken in bonte kleuren. Behalve plek voor de prins is er ruimte voor een vriendengroep die de carnavalsoptocht zo vanaf een unieke plek kan meemaken.

De prinsenwagen is gemaakt door de leden van het Optoch Kommitee Zitterd (OKZ) en hun partners. In tegenstelling tot de andere carnavalswagens is de prinsenwagen bekleed met jute, dat vele jarenlang meegaat, zodat de prinsenwagen volgende jaren door het OKZ kan worden verhuurd.

Het ontwerp van de wagen is van de hand van Marc Webers.

Cookieinstellingen