Zondag Grote Optocht in centrum Sittard

Foto: SGN

Zondagmiddag trekt vanaf 13:11 uur de Grote Carnavalsoptocht door de straten van het centrum van Sittard.

De optochtroute is dit jaar als volgt: vertrek vanaf Haspelsestraat en vanaf daar via Odasingel, Paardestraat, Markt, Oude Markt, Kloosterplein, Ligne, Rijksweg-Noord, Overhovenerstraat, Walramstraat, Parallelweg, Stationsdwarsstraat, Steenweg, Voorstad, Brandstraat, Limbrichterstraat en Markt naar de Rosmolenstraat, waar de kop van de stoet rond 15:05 uur wordt verwacht en de stoet wordt ontbonden. De hoofdwegen, zoals de Odasingel, worden kort nadat de optocht er voorbij is weer opengesteld voor alle verkeer.

Toegang parkeergarages

De parkeergarages de Ligne en de Odaparking, beiden aan de Haspelsestraat, zijn vóór, tijdens en na de optocht vanaf de Dr. Nolenslaan en de rotonde Rijksweg-Noord/Odasingel gewoon bereikbaar. Echter de ingang van de Odaparking gelegen aan de Paardestraat is tussen circa 12:00 en 15:30 uur niet bereikbaar.

Collecte

Ook dit jaar houdt Optoch Kommitee Zitterd (OKZ) tijdens de optochten een collecte voor de instandhouding van de Sittardse optochten. Daartoe wordt steevast Miss Piggy ingezet. Ze doet onder nummer 23 mee aan de optocht. De opbrengst van deze jaarlijkse collecte is een onmisbare inkomstenbron voor het OKZ om steeds weer een sluitende begroting te krijgen.

Het OKZ vraagt het publiek om de prijs van één consumptie te doneren aan de instandhouding van de Sittardse carnavalsoptocht. Aangezien steeds meer bezoekers zonder geld op stap gaan, kan ook via de QR-code worden gedoneerd. Daartoe zijn de collectebussen voorzien van deze QR-code en delen de collectanten ook deze QR-code uit.

Door deze QR-code met uw mobiele telefoon te scannen kunt u makkelijk een zelf te bepalen bedrag doneren.

 

Cookieinstellingen