De kop los?!

Foto: SGN

De grote carnavalsoptocht van Sittard mocht vandaag weer gezien worden. Superlatieven zijn zoals gewoonlijk ook dit jaar weer op hun plaats.

Schitterende wagens, groepen, koppeltjes en enkelingen, gelardeerd met grotere en kleinere muziekkorpsen en zate hermeniekes. En vaak met verrassend leuke vondsten. Bovendien liep dit jaar een koppel mee dat je niet zo snel in een carnavalsoptocht zou verwachten.

In Sittard kent iedereen het refrein van het carnavalsliedje van Jo Erens: Doe höbs de kop los. Deken Rob Merkx en kapelaan José Guerrero leken daar de overtreffende trap op te hebben gevonden.

Met nummer 8 trokken ze als Duo Kloosterplein mee in de bonte stoet. Ze trokken een ‘kerke’ achter zich aan met daarop een hoofd dat een sterke gelijkenis vertoonde met dat van een van de kartrekkers. Het was afkomstig van de carnavalswagen die buurt Sjteivig vorig jaar maakte.

Motto: De kop is d’rvan aaf, om aan te duiden dat het carnaval nu écht is begonnen, maar ook en vooral om aan te geven dat deze twee geestelijken zich prima thuisvoelen in Sittard: “Veer vuile ós goud thoes in Zitterd Allein. Trèkke aan de kar en slaon de hènj inein, óm euver ós luuj van Zitterd te wake. En d’r mit de Vastelaovend get sjoons van te make!”.

Het publiek kon de onverwachte deelname van dit bijzondere koppel carnavalisten aan de optocht bijzonder goed waarderen.

Maandag vindt u op deze site de volledige optochtuitslag en een uitgebreide fotoreportage van de Sittardse carnavalsoptocht.

Dossier: Carnaval
Cookieinstellingen