Ook dit jaar weer topsfeer tijdens ’t Kanón van ’t Balkón

<em>Stadsprins Nick II geniet. Luc en Nigel zingen 'Ich aom Zitterd'</em>
Stadsprins Nick II geniet. Luc en Nigel zingen 'Ich aom Zitterd'
Foto: SGN

Zaterdagdagavond kolkte de Markt van Sittard weer met een dikke tienduizend zingende, springende, dansende en genietende carnavalisten.

Ondanks dat er af toe een spatje regen viel was de stemming op het sfeervolle Sittards plein tijdens een opnieuw uitverkocht Kanón van ’t Balkón weer opperbest.

In de aanloop naar de overdracht van de laatste sleutel van de stad door burgemeester Hans Verheijen aan stadsprins Nick II genoot het publiek van optredens van een rits bekende lokale en Limburgse artiesten. Uiteraard maakten Nigel en Luc hun opwachting met de Marotteschlager Ich Aom Zitterd en gaven uit onze gemeente ook Cyrille Niël, Don Kiesjot, Koeraasj en Henk & Ton acte de présence. Maar ook tal van andere bekende Limburgse artiesten en LVK-deelnemers kwamen op het podium: Erwin, John Tana, Big Benny, Beppie Kraft, Vijfvoudig LVK-winnaar Spik en Span, Bjorn & Mieke, De Toddezèk, Hoondervel en Pruuf Mar.

Nu de eerste helft van de Zittesje Zösdaagse erop zit begint vandaag in Sittard het échte carnaval met de grote optocht, die dit jaar 90 deelnemende nummers telt, samen goed voor duizenden meelopende carnavalisten, tal van carnavalswagens, muziekkorpsen en soms zeer verrassende deelnemers. Uw bezoek dit jaar weer méér dan waard.

En wil je wel komen kijken, maar kan dat niet vanwege werk, ziekte of andere redenen? Dat is het goed om te weten dat de optocht live wordt uitgezonden door Doorstart-TV via YouTube.

Om 13:00 uur plaatsen we op deze site een bericht waarin de livestream van de optocht is te volgen.

Optreden van Spik en Span. De Markt deint mee.
Cookieinstellingen