The Neverending Story, Het Oneindige Verhaal

Foto: Filiaal Theatermakers

Sinds januari tourt de familievoorstelling The Neverending Story van Het Filiaal theatermakers op door het land.

Deze jeugdklassieker van Michael Ende is bewerkt door Don Duyns tot een theatervoorstelling voor iedereen van 8 tot 108 jaar. Een visuele theaterervaring met wonderlijke wezens, maskers en oneindig veel livemuziek. De voorstelling in regie van Monique Corvers is een coproductie van Het Filiaal theatermakers en HIIIT (voorheen Slagwerk Den Haag). In Utrecht speelde de voorstelling met succes voor 11 uitverkochte zalen en kreeg het een vier sterren recensie van de Volkskrant.

Over Het Oneindige Verhaal

Basje Boeckx heeft een rijke fantasie. Daar wordt ze weleens om gepest. Ze steelt het boek ‘Het oneindige verhaal’ en verstopt zich op een zolder. Daar leest ze over de avonturen van de jonge held Atréjoe, die het rijk Fantásië moet redden van het oprukkende ‘Niets’. Steeds meer vallen de werelden van Fantásië en die van Basje samen, tot ze in het verhaal terechtkomt. Ze redt de kleine keizerin en krijgt grote macht. Maar weet Basje daar goed mee om te gaan? En welke rol speelt de geluksdraak Foechoer in het verhaal?

Van boek naar theater

Het gelijknamige boek van Michael Ende is inmiddels een gouden jeugdklassieker. Het is hét kinderboek van de 20ste eeuw aldus de Volkskrant, bekroond met een Zilveren Griffel en meerdere internationale prijzen. Ook staat hij al een aantal jaar in de lijst van favoriete kinderboeken aller tijden van De Grote Vriendelijke Podcast.

Toneelschrijver Don Duyns, een van de meest gespeelde Nederlandse toneelschrijvers, zegt hierover: In Het Oneindige Verhaal zie je het pure plezier van verzinnen en het scheppen van nieuwe verhalen – van groot belang voor de ontwikkeling van je identiteit. Het wemelt van alle mogelijke (sub)genres: ridderverhalen, sprookjes, parabels, sages en meer. Dat maakt het boek – en ook de theaterbewerking – tot een heel rijke, komische en ontroerende belevenis voor jong en oud.

Slagwerk

De muziek wordt bijzonder kleurrijk door de verscheidenheid aan musici en het gebruik van een zeer uitgebreid arsenaal aan slagwerkinstrumenten en zang. Van marimba’s en Thai gongs tot hangende zaagbladen. Naast de drie musici van Slagwerk Den Haag werken ook violiste Emma Breedveld en kemençe speler Emine Bostanci mee.

Cookieinstellingen