Drukbezochte informatieavond Sportpark Glanerbrook

Foto: Gemeente Sittard-Geleen

Zo’n 175 mensen verzamelden zich dinsdagavond 27 februari in de Hanenhof om te worden bijgepraat over Sportpark Glanerbrook.

Puntjes op de i

Tijdens de bijeenkomst werd verteld hoe de vernieuwbouw verloopt en hoe de planning er verder uitziet. Zo was er aandacht voor de overkapping van de ijsbaan. Patrick Franssen van NOAHH Architecten liet de tekeningen van de overkapping zien en gaf hier uitleg bij. De tekeningen lieten zien hoe de overkapping opgaat in de omgeving. Maar ook hoe de passerelle (voetgangersbrug) onder de overkapping doorloopt en uitkomt op de groene pergola. Een mooi staaltje architectenwerk! Verder kwam het definitief ontwerp van het Landschapsplan aan bod. In dit plan zijn sinds de vorige inspraakbijeenkomsten de laatste puntjes op de i gezet door Landsschapsarchitect Theo Reesink van bureau PoelmansReesink. Theo legde onder andere uit dat er nog meer groen is toegevoegd op plekken in het park en bij de parkeerplaats.

Cadeautjes uitpakken

Na afloop hebben bezoekers aan de architecten en gemeente hun vragen kunnen stellen aan de thematafels. Projectwethouder Leon Geilen kijkt terug op een waardevolle avond: “Het plan gaat steeds meer leven nu we het complete eindplaatje voor ons zien. Ook vandaag zorgden de mooie schetsen en tekeningen samen met het enthousiaste verhaal van de ontwerpers voor de nodige complimenten. De onderdelen die al klaar zijn, zoals de sporthallen, zien er ook echt zo uit zoals ze eerder gepresenteerd zijn. En dat zorgt voor vertrouwen. Projectmanager Sjaak Aussems noemde de verschillende onderdelen van het plan vandaag ‘cadeautjes’ die we één voor één uitpakken. Een mooie vergelijking waar ik me graag bij aansluit. Dus: op naar het volgende cadeautje!”.

Vragen en informatie

U vindt de presentatie terug op www.metsittardgeleen.nl/glanerbrook onder het menu ‘Documenten’. Heeft u vragen over het project? Stel deze gerust aan omgevingsmanager Emilie Klinkers via [email protected]. Of breng eens een bezoek aan de Expo!

Cookieinstellingen