Herinrichting Vrijheidslaan en Vredeslaan Limbricht

Foto: © Regioarchief Sittard-Geleen

Sinds maandag 4 maart wordt er gewerkt aan de herinrichting van de Vredeslaan in Limbricht.

Asfalt en trottoirs worden vernieuwd. De wegen worden versmald, waardoor er meer ruimte voor perken tussen de weg en het trottoir ontstaat. Het ontwerp voor de nieuwe inrichting is door de Gemeente Sittard-Geleen samen met de bewoners gemaakt.

Op dinsdag 2 april wordt begonnen in de Vrijheidslaan. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind mei klaar, mits zich geen onverwachte situaties voordoen en het weer niet voor vertraging zorgt.

Regioarchief Sittard-Geleen dook in de historie van de Vredeslaan en de Vrijheidslaan. Het speuren in oude stukken leverde de volgende wetenswaardigheden op:

Op 11 september 1968 werd in een raadsvergadering besloten om twee van de nieuw aan te leggen straten in Limbricht de Vredeslaan en de Vrijheidslaan te noemen vanwege “het bij de bevolking levende verlangen naar vrede en vrijheid”.

In bijschriften van oude foto’s van de Vredeslaan zie je tussen haakjes de vermelding ‘voormalige Putsteeg’. Op kaarten voor 1968 werd deze steeg echter niet teruggevonden. Maar met behulp van een situatieschets bij een bouwvergunning lukte het om de Putsteeg te traceren. De Putsteeg op de situatieschets bij de bouwvergunning bleek overeen te komen met de Pannelappersteeg op een kaart uit 1842 en een uit 1874.
Dit werd nog bevestigd door een vermelding in de legger van wegen en voetpaden uit 1891 waarin wordt aangegeven dat de Pannelappersteeg van oudsher bekend staat als de Putsteeg.

© Regioarchief Sittard-Geleen
Cookieinstellingen