Vandaag laatste dag TEFAF, maar ZAF gaat nog even door

<em>Aftrap ZAF 2024 - winkeliers en exposanten</em>
Aftrap ZAF 2024 - winkeliers en exposanten
Foto: SGN

Wie de afgelopen dagen zijn slag nog niet heeft weten te slaan op TEFAF heeft vandaag nog een laatste kans.

Maar mocht u over een wat minder dikke beurs beschikken, dan kunt u – als u op zoek bent naar een origineel én betaalbaar kunstwerk – tot en met zaterdag ongetwijfeld uw slag slaan tijden de Zittesje Art Fair.

De Zittesje Art Fair, kortweg ZAF, georganiseerd door De Meiden van Sittard in samenwerking met Museum Het Nieuwe Domein en Centum Management Sittard, is gelijk met de TEFAF gestart en beleeft dit jaar zijn derde editie. Gezien het succes van deze en de twee vorige edities lijkt daarmee een nieuwe traditie in Sittard geboren.

Veel TEFAF-bezoekers brengen de nacht door in de hotels die Sittard rijk is. Dan is het idee om een spin-off in de vorm van een lokale kunstbeurs te organiseren niet al te ver gezocht. De ZAF, zo wijzen de cijfers uit, trekt extra bezoekers naar het Sittardse stadscentrum.

Tijdens de ZAF exposeren lokale talenten en kunstenaars uit de regio hun werk, dat tevens te koop is. Verdeeld over 22 locaties, verspreid over de Sittardse binnenstad, kunt u werken bekijken van in totaal 25 verschillende kunstenaars. De getoonde werken variëren van fotografie en schilderkunst, textielkunst, keramiek, glaskunst tot grafiek en beeldhouwkunst.

Deze bijzondere kunstbeurs is voor iedereen vrij te bezoeken.

Alle informatie over de locaties, deelnemende kunstenaars en de hieronder afgebeelde route vind je op www.zaf-sittard.nl.

Zefke-pin

Bij deze editie van de ZAF is tevens een leuk hebbedingetje uitgebracht: een pin van stadsfiguur Zefke Mols, in de paarse kleur van de ZAF. Het speldje kost 5 euro en is online te koop bij dekleinestad.nl en bij Wollstreet aan de Rijksweg-Noord (nummer 3 op het routekaartje).

Loop nu het nog kan beslist de kunstroute van de ZAF. Grote kans dat u op een van de 22 locaties een kunstwerk vindt dat bij u en uw beurs past!

 

Cookieinstellingen