Bevlogen Paek Laef Bend viert eerste verjaardag

Foto: Harmonie Sint Joseph

Wat in maart 2023 begon als experiment is een jaar later uitgegroeid tot een voltallig orkest!

Op zaterdag 23 maart viert de Paek Laef Bend van Harmonie Sint Joseph zijn eerste verjaardag.

De Paek Laef Bend is voortgekomen uit het Nieuw Talent Orkest (NTO). Dat is een door Mear Mei Muzyk uit Friesland speciaal voor volwassenen, die een muziekinstrument willen leren bespelen, ontwikkeld concept.

Op 12 maart 2023 begonnen 39 belangstellenden, van wie de meesten nog nooit een instrument in handen hadden gehad, samen aan een uitdagende reis van 10 weken. Deze werd afgesloten met een fantastisch concert. Hierna ging het orkest verder onder de naam Paek Laef Bend. De naam linkt naar de Paek, de bijnaam van Harmonie Sint Joseph Sittard. Inmiddels is de Paek Laef Bend gegroeid tot bijna 50 enthousiaste leden. Onlangs hebben zij hun tweede concert gegeven, momenteel zijn ze bezig met de voorbereiding van het volgende concert dat op zondag 7 april wordt gegeven in Ittervoort. Daarnaast trokken ze de afgelopen Kerstperiode en met carnaval door Sittard om de stad levendiger te maken met toepasselijke muziek. Kortom, de Paek Laef Bend is heel bevlogen!

Zaterdag 23 maart wordt, aansluitend aan de repetitie (die om 09:30 uur begint) vanaf 11:30 uur in het repetitielokaal in het Jochem Erenshoes (Kloosterplein 3, Sittard) stilgestaan bij het heugelijke feit dat de Paek Laef Bend één jaar bestaat.

Voor meer informatie over de Paek Laef Bend kunt u contact opnemen met Harmonie Sint Joseph Sittard via Marian Versleijen (tel. 0614136085; [email protected]) of Jacco Haagmans (tel. 0646750812; [email protected]).

Cookieinstellingen