Mariahof in de steigers

Foto: SGN

Het uit 1925 stammende door architect Jos Wielders ontworpen Mariahof aan de Geldersestraat in Overhoven heeft de laatste tien jaar ‘veur sjandaal’, zoals men dat in Sittard zegt, bijgelegen.

Maar tot genoegen van de omwonenden heeft het gebouw een nieuwe bestemming gekregen: het wordt conform de richtlijnen van de wetgeving rond monumentale gebouwen opgeknapt en zal als de werkzaamheden zijn afgerond als verzorgingstehuis in gebruik worden genomen. Het gebouw is afgezet met bouwhekken en binnen wordt er al hard gewerkt aan de restauratie van het monumentale pand.

Eerder werd in dit bericht vermeld dat in de Mariahof de paters MSC hebben gewoond, maar dat blijkt niet te kloppen. De paters woonden in het klooster naast de kerk aan de overkant. Daar wonen nu de Amerikaanse zusters. In Mariahof was een bejaardenhuis en in de zijvleugel woonden, net als in de Plakstraat, Zusters van het Kostbaar Bloed. Later heeft er de gemeentelijke sociale dienst gezeten. In 1999 is de dienst verhuisd naar het voormalige belastingkantoor aan de Rijksweg Zuid.

Cookieinstellingen