Ontdek de bijzondere kasteelruïne Stein tijdens het museumweekend

Foto: © Het Limburgs Landschap, Henk Heijligers

Op zondag 7 april opent kasteelruïne Stein de poorten voor een speciale open dag ter ere van het Museumweekend.

Van 13:00 tot 17:00 uur kan het publiek een bezoek brengen aan de kasteelruïne en door de gidsen meegenomen worden in het bijzondere verhaal. Toegang is gratis en parkeren kan bij het kasteelpark (Ondergenhousweg
6171 GW Stein).

Binnen Stein neemt de kasteelruïne een speciale plaats in. In vroegere tijden was het een belangrijke burcht waar tal van adellijke families hun residentie hadden en van waaruit aanvallen werden voorbereid en uitgevoerd. De geslachten Bronckhorst-Batenburg en de Merode zijn bekende families; de laatste heeft nog altijd de prinselijke titel en is gelieerd aan vele Europese vorstenhuizen. De tijd dat de ruïne onderdeel uitmaakte van het klooster van de Missionarissen van het Heilig Hart is een belangrijke periode in de meer recente geschiedenis.

De laatste jaren is er hard gewerkt om de ruïne en het kasteelpark weer toegankelijk te maken. Hierdoor is het nu mogelijk om een bezoek te brengen aan de kasteelruïne en ondergedompeld te worden in de interessante geschiedenis en verhalen van deze bijzondere plek.

Cookieinstellingen