Paashazen in Kasteelpark Born

Foto: Kasteelpark Born

Het is volop voorjaar: sneeuwklokjes, narcissen en krokussen staan in bloei en de blaadjes verschijnen weer aan de bomen.

De knobbelzwanen zijn een nest aan het maken en de jonge konijntjes huppelen al in de wei. Maak kennis met de nieuwe damherten, wasberen en kroonkraanvogels. Even uitgekeken? Geniet van een hapje en een drankje op ons terras of leef je uit in de vernieuwde speeltuin. Kom je ook op bezoek?

Pasen

Op Paasmaandag 1 april komen de paashazen eieren uitdelen in het Kasteelpark. Van 13:00 tot 16:00 uur lopen ze regelmatig een rondje door het park met hun mandjes vol gekleurde eieren. Met plezier delen ze deze feestelijke eieren uit aan de jonge bezoekers (zolang de voorraad strekt) en gaan ze ook graag met de kinderen op de foto.

Neem een kijkje bij de eierverzameling: van kleine zebravinkeitjes tot grote nandoe-eieren. Weet jij welke vogel welk ei heeft gelegd? Van wie is dat groene ei en welke kleur heeft het ei van een kip?

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

Vanaf het Paasweekend is er weer een themaspeurtocht in het Kasteelpark. Je maakt kennis met Antoni van Leeuwenhoek. Antoni leefde in de 17e eeuw en was erg geïnteresseerd in de natuur om hem heen. Hij had met name belangstelling voor de wonderlijke wereld van de kleine dingen die je met het blote oog niet kon zien. Met zijn zelfgemaakte microscoop deed hij heel veel ontdekkingen. Hoe hij dat deed? Dat ontdek je met de speurtocht. Neem een routeboekje mee bij de kassa en ga op zoek naar de informatiebordjes in het park.
Wil je zelf ook eens door een microscoop kijken? Vanaf 14 april is van woensdag tot en met zondag de Wasjbear weer open van 13:00 tot 17:00 uur.

Speeltuin

De speeltuin is vernieuwd! De speeltuin ligt naast het terras, zodat de (groot)ouders lekker kunnen genieten van een hapje en een drankje, terwijl de kinderen zandtaartjes bakken in de keuken, op reis gaan met de auto of springen op de grote airtrampoline!

Nieuwe entree

De werkzaamheden voor de nieuwe entree zijn bijna klaar, dat betekent dat de nieuwe entree binnenkort opengaat! Op zondag 21 april wordt de nieuwe entree feestelijk geopend. Meer informatie over de opening van de nieuwe entree volgt.

Openingstijden

Het Kasteelpark is dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur. De entree is € 7,00 voor kinderen, € 9,50 voor volwassenen en € 8,50 voor 65+’ers.

Meer informatie over het park vindt u op onze website www.kasteelparkborn.nl, op Facebook en op Instagram.

Cookieinstellingen