Wegwerkzaamheden in Roermond – gevolgen voor OV

Foto: beeldcitaat Google

Komende dinsdag 2 april 2024 gaan er grote wegwerkzaamheden van start aan de Oranjelaan in Roermond.

Tot en met november 2024 is de Oranjelaan richting het station afgesloten. Hierdoor moet Arriva de dienstregeling aanpassen. Reizigers dienen rekening te houden met dat zij mogelijk extra moeten overstappen en langere reistijden.

Ziekenhuis en onderwijsinstellingen blijven goed bereikbaar

De bestaande stadslijn 1 (Station Roermond–Donderberg–Kitskensberg v.v.) wordt door Arriva tijdelijk vervangen door lijn 101. Deze lijn gaat rijden van het station, via de Oranjelaan naar Roermond-Oost en via de Koninginnelaan weer terug naar het station. In de spits rijdt lijn 101 elk kwartier en buiten de spits ieder half uur. Bestemmingen zoals het Laurentius Ziekenhuis en de diverse onderwijsinstellingen rondom de Marathonlaan blijven dankzij lijn 101 goed bereikbaar.

Omleidingsroutes door wegwerkzaamheden

Om vertragingen te beperken mijden alle overige lijnen de wegwerkzaamheden. Dit betekent dat er tijdelijke haltes komen om ervoor te zorgen dat overstappen mogelijk is en alle wijken bediend blijven. Daarnaast betekent het ook dat haltes die in de buurt van de wegwerkzaamheden liggen, vervallen. Een volledig overzicht is te zien op arriva.nl/roermond.

Hierdoor wijzigen ook de volgende routes

  • Lijn (6)62 rijdt vanaf station Roermond een verkorte route via de Koninginnelaan en Kitskensberg richting Herkenbosch.
  • Lijn (6)63 rijdt vanuit Herkenbosch een verkorte route via Kitskensberg en Koninginnelaan naar station Roermond.
  • Lijn 66 rijdt vanuit de normale route vanaf de halte “Schout Kellenerstraat” rechtstreeks via de Julianalaan en Venloseweg naar station Roermond en vice versa.
  • Lijn 75 rijdt vanaf station Roermond de normale route via de Oranjelaan naar de Marathonlaan. Vanaf de halte Marathonlaan rijdt lijn 75 een omleidingsroute via de Kerkeveldlaan-Julianalaan-Venloseweg naar station Roermond en verder richting Meijel.
  • De spitslijn 672 (Panningen-Roggel-Heythuysen-Baexem-Roermond-Marathonlaan) rijdt vanaf station Roermond de normale route via de Oranjelaan naar de Marathonlaan.
  • Lijn 794 rijdt vanaf station Roermond de normale route via de Oranjelaan naar Asenray en Boukoul. Vanuit Boukoul en Asenray rijdt lijn 794 een omleidingsroute vanuit de Oranjelaan via de Lindelaan-Charles Ruysstraat-Bredeweg-Venloseweg naar station Roermond en verder richting Leeuwen.

Een volledig overzicht van alle wijzigingen is te zien op arriva.nl/roermond. Reizigers worden geadviseerd om goed voorbereid op pad te gaan en de reis vooraf te plannen via de reisplanner op arriva.nl of via glimble.

Cookieinstellingen